همه چیز درباره حلیم و حلیم فروشی های تهران – بهترین حلیم فروشی های تهران در سایت راهنمای تهران
حلیم یکی از غذاهای سنتی، سالم و مقوی ایرانی هست که از گذشته بیشتر برای صبحانه پخته و میل میشد. حلیم فقط یک غذا نیست، خاطره دورهمی های خوشمزه هست که همه با هم حلیم رو با عشق می پختند و نوش جان می کردند و از دل هر کدوم از این حلیم پزی ها یک دنیا خاطره و روابط تازه و عشق و محبت شکل گرفته…
یک حلیم گندم خوشمزه حلیمی هست که خوب پخته شده باشه و خوب کش بیاد.
حلیم از نظر میزان مواد اولیه یک غذای بسیار ساده به حساب میاد، بطوریکه مواد اولیه اصلی اون گندم و گوشت است و صد البته بدلیل گرانی گوشت، روز به روز درصد استفاده از گوشت در حال آب رفتن است!
مواد اولیه برای ساخت حلیم
– گندمپوست کنده
– گوشت گوسفندی
– پیاز برای از بین بردن بوی گوشت
– روغن و شکر
– زردچوبه
-دارچین
راهنمای پخت حلیم نذری خوشمره
گندم های پوست کنده را یک شب در آب قرار میدهیم تا کاملا خیس بخورند.
بعد با آبکش آب آنرا گرفته و داخل دیگ حلیم پزی میریزیم.
سپس درون دیگ حلیم پزی و روی گندم ها به اندازه کافی آب ریخته و شعله را روشن میکنیم تا بجوشد.
وقتی به جوش آمد باید هر 5 دقیقه حلیم را هم بزنیم تا ته نگیرد.
در مرحله سوم پخت حلیم گوشت را در قابلمه یا دیگ دیگر قرار میدهیم و سپس به اندازه یک بند انگشت تا بالای آن به دیگ آب اضافه میکنیم.
سپس پیاز را پوست کنده، شسته و از وسط دو نیم کرده و داخل قابلمه حلیم پزی میریزیم تا بوی گوشت گرفته شود. در این مرحله کمی هم زردچوبه رویگوشت می ریزیم.
اکنون درب قابلمه را گذاشته و حرارت ملایم را درست میکنیم تا گوشت حلیم خوب مغزپخت شود.
البته در حین انجام همه این مراحل کماکان حلیم را هر پنج دقیقه هم میزنیم…
وقتی گوشتخوب مغز پخت شد از صافی رد میکنیم و صبر میکنیم تا کاملا خنک شود.
پس از اینکه گوشت ها خنک شدند، ریش ریش کرده و وقتی که گندم خام کاملا پوره شده بود ، گوشت را داخل حلیم گندم اضافه می کنیم.
و همان لحظه اول کمی نمک و سپس روغن به آن اضافه میکنیم.
سپس حرارت را ملایم کرده و کماکان به هم زدن حلیم در فاصله زمانی 5 دقیقه ادامه میدهیم.
چون حرارت زیر دیگهحلیم ملایک تر است در نتیجه احتمال ته گرفت حلیم بیشتر است و باید مراقب باشیم تا زمان گرفته شدن آب حلیم به هم زدن حلیم ادامه دهیم.
نکته مهم که با تجربه یک حلیم پز بدست می آید میزان گرفته شدن آب حلیم است که نباید آنقدر آب آن تبخیر شود که پس از خنک شدن سفت شود، بلکه به اندازه باشد و خوب کش بیاید.
و در پایان با شکر و دارچین و در صورت تمایل با کمی روغن حلیم آماده را تزئین میکنیم.
بدلیل سخت بودن فرایند ساخت حلیم، در گذشته مردم حلیم را بیشتر در مراسم مذهبی نوش جان می کردندو این یعنی اینکه تنها چند بار در طول سال، اما اکنون با ورود برندهای مختلف، حلیم با کیفیت هر روزه در دسترس شهروندان قرار دارد و تنها با چند کلیک و یا تلفن میتوان حلیم سفارش داد.
فوت کوزه گری پخت حلیم گندم
– استفاده از گوشت مناسب در پخت حلیم بسیار اهمیت دارد و گوشت سرسینه، گوشت گردن و دنده گوسفندی بهترین گوشت ها برای پخت حلیم میباشد.
– هر چقدر گوشت حلیم بیشتر باشد، حلیم خوشمزه تر و کشدار تر خواهد بود.
– استفاده از کنجد خام در حلیم باعث خوشمزه گی و مقوی شدن حلیم میشود.
نان بربری و تان سنگک بهترین نان های سنتی برای میل کردن همراه حلیم میباشد.
تاریخچه خلیم و حلیم پزی
چرا حلیم نذری خوشمزه تره؟
یکی از دلایلش این میتونه باشه که نگاه تجاری به حلیم ندارند و مواد اولیه حلیم که گندمومخصوصا گوشت است رو از مواد با کیفیت و به اندازه زیاد استفاده میکنند. مثل قیمه نذری و…